Начало България Зрелищен арест на столичен кмет

Зрелищен арест на столичен кмет

138
Снимка: bTV

Кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп, съобщава Нова телевизия.

Тя била хваната с крупна сума пари – 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж. Информацията все още не е потвърдена официално.

Зрелищен арест на кмет в центъра на София

ЗРЕЛИЩЕН АРЕСТ на кмет в центъра на София. НА ЖИВО предава Dessislava Georgieva. ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК: https://bit.ly/2ETIcyW

Publiée par Новините на NOVA sur mardi 17 avril 2018

Операцията на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Гурко“ е свързана с досъдебно производство за корупция, което се води от Специализираната прокуратура.

Според „Труд“ колата й е била засечена пред светофата в района от два автомобила със сини буркани на покрива при акция на новата Комисия за противодействие на корупцията. В колата освен Иванчева са пътували още две жени, които също са задържани. Освен нея в ареста е заместник-кметът на общината и човек, посредничил при предаването на парите.

В продължение на повече от час обаче Иванчева е стояла с белезници на мястото на ареста си.

По време на акцията на Иванчева й прилошало и на мястото е пристигнала линейка. Експерти взеха от Иванчева пръстови отпечатъци  също толкова зрелищно пред тв комерите.

 

Избори 2021
Decorr