Начало България ИБ на БСП се разграничава от действията на кмета на Перник Станислав...

ИБ на БСП се разграничава от действията на кмета на Перник Станислав Владимиров

94

Позиция на ИБ на БСП

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от решението за закриване на Общинския драматичен театър и съставите към Двореца на културата в Перник – Камерен оркестър, Духов оркестър и Народен оркестър.

Културата като обществена отговорност винаги е била приоритет на социалистите в България. Това е залегнало в редица основополагащи принципи на нашата партия и в провежданите политики досега. Да градиш може да се окаже бавна и тежка задача, отнема години; да рушиш е безразсъден акт, отнемащ само ден.Немислимо и недопустимо е в община Перник, където БСП спечели последните местни избори, дори да се подлага на дискусия закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история.

ИБ на НС на БСП определя като недопустимо публично заявеното обидно отношение на кмета на Перник спрямо културните дейци и настоява ръководството на община Перник да преразгледа решението си относно закриването на културните институции и съкращаване на техните служители.

Позицията е приета след множество реакции на културни дейци от цялата страна.Позицията е приета на 18 декември 2020 г. от ИБ на БСП единодушно.

Избори 2021
Decorr