Извънредно! Премиерът пристигна в Перник и обеща съдействие за бъразото разрешаване на кризисната ситуация

    110

    На връх Коледа министър-председателят Бойко Борисов посети Перник, където заедно с областния управител инж. Емил Костадинов проследи обследването за загуби на вода в общината на мрежата на Клон 2. Това е участък от около 800 метра, в които се губят около 80 литра в секунда. Премиерът разпореди екипи от цялата страна да  бъдат командировани в Перник, за се включат в ремонтните дейности и подмяната на подземната инфраструктура.

    Екипи от ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора са на мястото, които подпомагат процеса, тъй като ресурсът на местното дружество не достига.

    За да бъде избегната загуба на още вода, Бойко Борисов нареди да бъде пусната държавна поръчка по „Национална сигурност“ за ремонт на пречиствателната станция в Перник, която  е въведена в експлоатация през 1955 година с капацитет 600 л/сек. на секунда. Периодът на експлоатация е повече от 60 години и води до значителни загуби на питейна вода.

    Министър-председателят е придружен от министъра на икономиката Емил Караниколов заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.