Начало Спорт Изграждат ново футболно игрище за децата на кв. „Изток“

Изграждат ново футболно игрище за децата на кв. „Изток“

78

Ново футболно игрище ще бъде изградено за децата от ФК „Металург“ . Хубавата новина беше коментирана по време на среща с кмета на Община Перник Вяра Церовска, кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов и малките футболисти. Срещата беше провокирана от постиганите резултати през годината. Малките спортисти получиха футболни топки за доброто им представяне на турнира „САНДАНСКИКЪП“. Там те завоюваха второто място и спечелиха симпатиите на публиката.

9

Кметът на „Изток“ Емил Костадинов им пожела с новите топки да тренират и печелят повече награди. Той сподели , че се надява съвсем скоро момчетата да тренират на нова база, игрището ще бъде с изкуствена трева, което е добър вариант.
„Продължавайте да тренирате и да постигате още успехи, а ние ще се погрижим да имате по-добри условия“, сподели Вяра Церовска и припомни, че ще бъде изграден нов парк в квартала, проектът е готов и включва велоалея , детски и спортни площадки, амфитеатър и площадно пространство за културни мероприятия на открито, разбира се, че няма да липсват и атрактивни съоръжения.
В момента в школата на „Металург“ тренират над 100 деца , родени от 2006 до 2011 година, с това се похвалиха техните треньори Мартин Стефанов и Валентин Валентинов.