Начало Политика Кандидат-премиерът на Слави – Антоанета Стефанова с благодарности към Васил Божков

Кандидат-премиерът на Слави – Антоанета Стефанова с благодарности към Васил Божков

77

„Страхливец е този, който казва, че му трябват 240 подкрепящи го депутата“, каза още Борисов
„Според мен партията, която управлява трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни, защо със 165 мандата не може да управлява. Да си покаже министрите. Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци, отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого. Царят и Тодор Живков не са успели да съберат такова мнозинство“, заяви премиерът Бойко Борисов в живо включване във Фейсбук.

„Това е политически страхливец. Никой не ги кара да бягат – страхливец е този, който със 165 депутата казва, че не му достигат. Трябва да носиш цялата отговорност“, коментира Борисов и добави: „Цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но тя за всичко ще пита депутата Слави Трифонов. Това е голям страх“.

„Беше ми интересно да видя техните експерти и министри. Със Стефанова ще трябва да си говорим само за шах. Малко са специалистите, които могат да оспорват нейните знания в тази област, но тук става дума за друго“, каза премиерът в оставка.

„Искат 240 депутати. Ние им предложихме такъв вариант – мажоритарен вот в два тура. Защо се отказаха и казаха след 4 години?“, попита той.

По думите му ГЕРБ отново дават непоискана помощ, в която са вложили много труд.

Борисов подчерта, че ГЕРБ на базата на своя опит е опитала да създаде един добър план за възстановяване и че като партия са свикнали да носят отговорност. Целта на плана е да се подобри живота на хората като той е на базата на 4 основни стълба- наука и иновации, подкрепа за домакинствата за соларни панели, за бизнеса, енергийната ефективност на жилищата и в железниците за екологичен транспорт. ”Като гледам и безумията им, гледам че Дончева иска кореспонденцията с Брюксел, които хич не ги харесват тези работи”,каза Борисов.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев изтъкна, че по документа са работили над 200 души. Той отрече твърденията, че в плана има само „асфалт и стиропор”.

Той се пошегува, че е чакал на церемонията на Оскарите да се появи Мая Манолова:

„Очаквах Мая Манолова да влезе на „Оскарите“ и да им иска документацията. Обаче не се появи, това е за първи път, да грабне статуетката и да иска да я изследва”, каза премиерът в оставка.