Начало Перник Общество Карайте със завишено внимание. Аварии и птп-та затрудниха движението в областта

Карайте със завишено внимание. Аварии и птп-та затрудниха движението в областта

162

В следствие на обилните снеговалежи и навявания обстановката на територията на облсат Перник е усложнена.
Пътната инфраструктура е проходима при зимни условия. Метеорологичните условия създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия и забавено движение по маршрутите. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и със съобразена скорост.
Възстановено е движението на АМ „Люлин”. То беше временно ограничено за всички автомобили в посока София поради снегопочистване.
Към момента аварийните екипи работят по укрепването и обезопасяването на пътя за община Трън, засегнат от свлачище. Областният управител Ирена Соколова има уверението на ОПУ, че днес на обяд да бъде пуснато движението по засегнатия участък.
Постоянните навявания създават проблеми при почистването на пътищата в общините на територията на областта. Кметовете на общини, докладват, че се извършва постоянни дейности по почистване и опесъчаване на пътищата, но работата на екипите е затруднена.
По данни на Областно пътно управление почистващите машини са на терен и правят всичко възможно да обслужват и поддържат проходима републиканската пътна мрежа.
Няма регистрирани аварии по електропреносната и водоснабдителната мрежа.
За 22 март метеоролозите прогнозират оранжев код заради очаквани снеговалежи и вятър за област Перник и още 16 региона в страната. Прогнозите са снежната покривка да достигне до около 30 сантиметра, като в планинските райони тя ще бъде по-дебела.
Сигнали за възникнали аварийни ситуации може да подадете тел. 112, който разпределя обажданията към компетентните органи за необходимата и навременна реакция.

Сподели
Предишна статияПротест без покритие
Следваща статияКостюмите на пернишките сурвакари на сцената на Националната опера (СНИМКИ)