Начало Отдих Здраве Карантинирани са три паралелки в Пернишка област

Карантинирани са три паралелки в Пернишка област

58

Под карантина са поставени три паралелки в Пернишка област, съобщиха от Регионалното управление на образованието. В днешния ден са направени тестове на 5 839 ученици, от тях на трима пробите са положителни. Поради заболяване от коронавирус днес са отсъствали 24 ученици и осем учители.

Присъствено тази седмица се обучават 6 752 ученици от региона. Отново в класните стаи са децата от първи до четвърти клас, също и единичните за даден клас паралелки. Със специално разрешение на Регионалната здравна инспекция възпитаниците на Девето средно училище „Темелко Ненков“ учат само присъствено.

При по-големите ученици е в сила ротационният принцип на обучение, като редуват онлайн и присъствена форма. Днес в училище се върнаха учениците от пети, шести, девети и единадесети клас. В електронна среда се обучават седмокласници, осмокласници, десетокласници и дванайсетокласници.

През последните три дни в региона са регистрирани 171 нови случая на COVID-19. От тях пет са деца на възраст до девет години, седем – между 10 и 19 години.

Сподели
Предишна статияПернишкият депутат Кирил Ананиев разпиля бюджета на „промяната“
Следваща статияУчредена е Местна инициативна група между общините Перник и Ковачевци