Начало Перник Общество Китайска делегация на гости в Перник

Китайска делегация на гости в Перник

150

Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета на побратимения с Перник град Хуай Ан, се срещна с кмета Вяра Церовска
„Перник високо цени отношенията си с вашия град. Радвам се, че имам възможността да разговарям с вас по въпроси, касаещи взаимното ни сътрудничество“, сподели Вяра Церовска.
„Съвсем скоро в Перник ще бъде пусната индустриалната зона. Тя е с площ от 350 дка и се намира на изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия“, допълни кметът, която беше придружена от нейните заместници Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.
Китайските гости благодариха на градоначалника за топлото посрещане и изразиха възхищението си от възможността да се запознаят с историята на града.
„Хуай Ан наброява над 5 млн. жители и е разположен на площ от 10 000 кв.м. Разполагаме с подземни богатства, но имаме и развито селско стопанство и сме един от големите производители на зеленчуци в Китай. Може да се каже, че сме житницата на Китай. Нашите селскостопански стоки са на много високо равнище“, коментираха гостите от Китай.
В разговора и двете страни изразиха надежда да продължат добрите партньорски отношения между двата града.
След срещата с кмета на Община Перник гостите ще посетят фирмите „Колбасо“ и „Земенея“.
Във визитата на китайската делегация е включено и посещение на Регионалния исторически музей и Подземния минен музей, който е единственият на Балканския полуостров.

Избори 2021
Decorr