Начало Перник Кметовете от община Перник на среща с Церовска

Кметовете от община Перник на среща с Церовска

217

Кметът на Община Перник Вяра Церовска благодари на всички кметове на населени места за перфектната организация при представянето и участието на сурвакарските групи в 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2018“.

„Всичко беше невероятно красиво . Още веднъж ще кажа, че в Перник няма най-добри , а има най-най-добри. Повечето от кметовете лично участваха и заредиха с енергията си този хубав празник, което промени цялата атмосфера в града“, сподели Вяра Церовска на регулярната месечна среща с кметовете на населени места. В нея взеха участие още зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова.

В рамките на срещата тя заяви , че бюджетите на кметствата са равни на миналогодишните. „Всички възможности трябва да бъдат реализирани , да се разгледат и програмите по ПУДООС“, конкретизира кметът. Тя посочи , още традиционният празник Тодоровден в Богданов дол е включен в културната програма на председателството на Съвета на Европейския съюз и се очакват високопоставени гости .

По-голяма част от местните управляващи заявиха , че в момента нямат проблеми, които да ги притесняват и се надяват спокойствието да се запази по- дълго време. Кметовете на Кралев дол, Зидарци , Черна Гора и Боснек съобщиха за отворени дупки вследствие на снеговалежите.
Смяна на бобри, проблемът с бездомните кучета и почистването на реки и дерета бяха другите въпроси , които поставиха местните кметове.