Начало Политика Кметският екип на Земен благодари на областния управител Емил Костадинов за подкрепата...

Кметският екип на Земен благодари на областния управител Емил Костадинов за подкрепата и съдействието

43

Кметът на Земен Димитър Сотиров, неговят заместник Даниела Владимирова и председателят на ОбС Стефан Маринов изказаха специална благодарност на областния управител инж. Емил Костадинов за подкрепата и реализирането на проекти, важни за населеието на общината.
Сред тях са реконструкцията на пътя Земен-Извор и почистването на коритата на реките Струма, Горноврабченска и Треклянска. Благодарение, на което не бяха потърпевши при обилните валежи през месец януари.
„След приключване на зимното поддържане ще стартира вторият етап за ремонт на пътя в участъка от Извор до Калище“, обеща областният управител .
Друг въпрос, който жителите отправиха бе относно искане за финансиране на къща, находяща се в Земен, построена в близост до срутище.
По този проблем инж. Костадинов заяви, че веднага ще потърси съдействие от Гражданска защита за обезопасяването на имота.
Общинската администрация сподели още, че е изготвила проект за ремонт на компрометираната язовирна стена на местния микроязовир за почистване на дерето и преливника му. Те изразиха своето очакване за пътя Земен -Блатешница да бъде основно отремонтиран, който е най-пряката връзка с областните градове Перник и Кюстендил.

Сподели
Предишна статияРемонтни дейности спират водата в Перник този четвъртък
Следваща статияИзложба в пернишката библиотеката за 75-а годишнина на рудник „Република”