Начало Спорт Кметът Вяра Церовска даде старт на втория турнир на националните ученически игри...

Кметът Вяра Церовска даде старт на втория турнир на националните ученически игри за девойки

48

Кметът Вяра Церовска даде старт на втория турнир на националните ученически игри за девойки, чиито домакин е Община Перник. Спортното събитие ще бъде в рамките на четири дни в зала „Борис Гюдеров“
„ Скъпи участници, надявам се , че тук ще намерите нови приятели и ще се представите достойно. Желая ви спортсменски дух във втория турнир, който се организира в Перник. Вярвам, че той ще стане традиция и догодина ще има още повече състезатели. Желая ви успех и нека най-добрият победи“, сподели кметът Вяра Церовска, която беше удостоена с плакет от спортен клуб „Кракра“ за принос в развитието на училищния спорт.
Сред гости на официалното откриване бяха още зам.-кметът Денислав Захариев, Мая Лехчанска –старши експерт в Министерството на младежта и спорта, началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова , директорът на Териториалното поделение на НОИ в Перник Иво Пушев.
Във втория турнир ще влязат в битка 10 отбора, сред тях са момичетата от ГПЧЕ „Симеон Радев“ – Перник, които бяха подкрепени от директора на учебното заведение Теменужка Аначкова. Сред отборите има и представители от Варна, Асеновград, Монтана, София, Русе, Хасково, Самоков, Плевен и Бургас. Турнирът ще бъде наблюдаван от главен съдия Иван Бакърджиев.