Начало Спорт Кметът Вяра Церовска откри паметна плоча по повод 100 годишния юбилей на...

Кметът Вяра Церовска откри паметна плоча по повод 100 годишния юбилей на футбола в Перник

191

Кметът на Община Перник Вяра Церовска официално откри паметната плоча по повод 100 годишнината на футбола в Перник. На монумента са изписани 16 имена на хората, които учредяват първия спортен клуб с име „Кракра“.
„Днес е забележителен ден за Перник, защото не всеки има честта да присъства на стогодишен юбилей. Един безспорно значим празник за отбора, наследник и продължител на любимата „жълто-черна идея“, отборът, сочен като една от емблемите на нашия град, отборът на „Миньор“, Перник. “Жълто-черните” винаги са имали най- вярната публика, която доказа, че в Перник футболът е обичан. Всеки спорт впечатлява с уменията и възможностите, но играчите на футбола са тези, които грабват сърцата на своите фенове и те остават верни на любимия си отбор винаги и докрай“, сподели кметът Вяра Церовска и допълни, че любовта към футбола е сформирала и отбора на „Миньор“ Чикаго“.
На официалната церемония по откриването присъстваха още зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, председателят на ОС на БФС Валентин Лазаров и разбира се, ветерани и фенове на клуба. В празничната програма участва Духовият оркестър, а неин водещ беше спортният експерт Десислава Стойова.
Футболът е уникална игра и това е доказано. Кара те да се чувстваш особено. За играчи и фенове той е като енигма. В моменти на загуба е страдание, дори отчаяние, но в моменти на възход и победа е забавление и триумф. Сравняват го с театъра, оприличават го на изкуство.
„Футболът е едновременно война за победа и завладяваща любов към играта….затова го определят като „световен феномен“. Наричат го още „Цар Футбол“, сподели Стойова.
След церемонията започна домакинският мач от Първенството на трета лига между отборите на ФК „Миньор“, Перник и ФК „Спортист“, Своге.

Избори 2021
Decorr