Начало Перник Общество Кметът Вяра Церовска: Продължава обработката на пътищата в общината

Кметът Вяра Церовска: Продължава обработката на пътищата в общината

91
„Заради обилния снеговалеж пътната обстановка в Община Перник е усложнена“, коментира кметът Вяра Церовска. Продължава обработката на пътищата в общината, градският транспорт спазва графиците при зимни условия. Чистят се централните улици, както и вътрешнокварталните, на които се намират училища и детски градини. Няма блокирани села и квартали.
„Искам да обърна внимание, че най-често проблемите при почистването идват от много паркирали коли. Безразборното паркиране по улиците – „Ю. Гагарин“, „Благой Гебрев“, „Карл Маркс“, „Стара планина“, „Протожерица“, блокират снегорините и се забавя процеса“, сподели кметът и посочи, че има участъци където Общината не е доволна от това, което фирмата е почистила, за което ще бъде санкционирана.
Въпреки всичко от вчера до момента са направени по 3 обработки . 17 снегопочистващи машини са на терен и почистват централната градска част и четвъртокласната пътна мрежа.
„Започва почистването на тротоарите, спирките и подлезите на територията на Община Перник. В момента Общинският инспекторат извършва проверки за непочистени пространства пред магазини и фирми. Зима е все пак и трябва да се съобразяваме с климатичните условия. Обръщам се и към гражданите, нека всеки да почисти пред дома си“, апелира кметът.