Начало Перник Кметът на Община Перник Вяра Церовска е носител на голямата награда „Кмет...

Кметът на Община Перник Вяра Церовска е носител на голямата награда „Кмет на годината за мандат 2015 – 2019“

228

Кметът на Община Перник Вяра Церовска е носител на голямата награда „Кмет на годината за мандат 2015 – 2019 ”. Високото отличие й беше връчено в категория „Транспорт“ на тържествена церемония в Националния дворец на културата.
„Радвам се изключително много за моя град. За екипа, който всеотдайно и отговорно работи за Перник. Тази награда ми дава увереност, че с всяка стъпка, която правим, вървим в правилната посока и Перник стававсе по-хубав и по-желан. Тук е мястото, където искам да благодаря на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. За нейната постоянна грижа и помощ и вниманието, което отделя за Перник“, заяви кметът Вяра Церовска и изказа специална благодарност към Боян Томов, който не остава безразличен за решаването на различни проблеми в общината.
Церемонията беше съпътствана със специално видеообръщение от Мария Габриел, еврокомисар с ресор „Цифрова икономика и общество“ и която се очаква да поеме и ресор „Иновации и младеж“. На кметските оскари присъстваха министри, депутати, представители на бизнеса, спортисти, общественици.
„Българският кмет е все по-амбициозен. За нас е изключително важно да представяме добрите практики и проекти, които кметовете реализирате. Това каза в началото на церемонията „Кмет на годината за мандат 2015-2019“ Боян Томов, изпълнителен директор на Портала на българските общини Kmeta.bg и организатор на конкурса „Кмет на годината“.
Водеща на официалната церемонния беше чаровната Филипа Иванова. Тя е сред водещите на „По света и у нас“ по БНТ1.