Начало Перник Общество Кметът Церовска откри сесия на Младежките съвети и парламенти в България

Кметът Церовска откри сесия на Младежките съвети и парламенти в България

44

Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска откри 18-та Пролетна сесия на Младежките съвети и парламенти в България.

Перник е домакин на форума, който се организира от Общинския младежки съвет, Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на Общината и Община Перник. В рамките на двата дни младите хора ще обсъждат темата „Културно богатство“. За обучителните и дискусионни модули ще се включат лектори от Националния младежки форум и от управителния съвет на НПО „Терминал България“.

В словото си, Вяра Церовска подчерта важността на младежката активност и значението, което тя има за развитието на България и Европа. “Вие сте тези, които ще изградят Нова България! Вашата дума се чува и тя е важна за нас. Тези дни имах възможност да се срещна най-младия евродепутат, който е българин- Андрей Новаков. Това е човекът, който договори увеличение на сегашния бюджет от 14.6 млрд. лв. до 18 млрд. лв. за периода 2021-2027г.“, каза градоначалникът пред младите лидери. ““-увери Церовска. Тя изрази задоволство от дейността на Младежкия съвет и ги призова да продължават да развиват потенциала на младежите в града.

Ръководството на Асоциацията на българските детски и младежки парламенти и Общинския младежки съвет в Перник изразиха благодарностите си към кмета за съдействието в реализирането на Пролетната сесия.  На откриването присъстваха и Севдалина Ковачева зам.кмет с ресор култура и образование, Радослава Манова- секретар на Общината и Юлияна Ефремова- началник отдел „Образование и култура“ в Община Перник.

Избори 2021
Decorr