Начало Перник Общество Кметът Церовска посрещна български и американски военни

Кметът Церовска посрещна български и американски военни

55
Кметът на Община Перник д-р Вяра Церовска посрещна в кабинета си  екип на рота „Гражданско-военно сътрудничество“, водена от капитан Грегъри Ромеро – главен офицер на Американската армия . Той и колегите му от резерва гл. сержант Никълъс Фриш и Джъстин Маккей бяха придружени от техните български колеги – ст.сер. Дилиян Маринов и мл.сер. Ралица Димкова, водени от капитан Александър Василев.
В протоколната среща българските и американски военни от резерва представиха накратко пред градоначалника своята дейност – в подкрепа на населението и извършването на хуманитарни мисии не само при възникнали бедствени ситуации.
„Мисля, че това е точното време за тази среща, защото подобни обстоятелства се обсъждат в спокойна обстановка, каквато е в момент и можем да уточним нашите бъдещи взаимоотношения, които ще бъдат в полза на гражданите“, сподели кметът Вяра Церовска  и запозна гостите с развитието на Община Перник, реализираните проекти и значимите събития , както и с част от проблемите на града.
В рамките на срещата стана ясно, че екипът разполага с модули за борба с пожарите, както и че имат модерни техника за бързо реагиране при бедствена ситуация. Кап. Ромеро сподели, че освен община Перник  той и българските му колеги са посетили общините  Благоевград, Шумен, Търговище и Ямбол, но не скри възхищението си от топлото посрещана на кмета Вяра Церовска и отличната й комуникация .