Начало Перник Коледната елха в Перник грейна с хиляди светлини

Коледната елха в Перник грейна с хиляди светлини

372

Коледната елха грейна в центъра на град Перник. За да заблести в пълната си красота , светлините на красивото коледно дръвче, бяха запалени от кмета на Общината Вяра Церовска. Преди това градоначалникът отправи традиционния си поздрав към всички перничани в навечерието на най-светлите и топли семейни празници.
„В навечерието сме на вълшебната Коледна нощ. Всички сме заедно днес, за да посрещнем Дядо Коледа с прекрасната Снежанка и да запалим светлините на Коледната елха на Перник“, сподели кметът Вяра Церовска. Тя призова перничани да отворят сърцата си за доброто и отправи пожелание за мирна, здрава и успешна 2019 година.
Сред официалните гости на празника в Перник бяха народните представители от ПП ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и д-р Александър Александров, областният управител и национален лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, кметове и общински съветници от политическата сила в Перник, които пожелаха на жителите и гостите на града мир, спокойствие, радост, много обич и по-добри дни за всички.
Атракция на вечерта беше най-чаканият гост от всички малучгани – дядо Коледа, който пристигна в центъра на Перник с бял ретро автомобил, придружаван от малките джуджета и красивата Снежанка. Белобрадият старец обиколи улиците на града, за да приветства малките перничани и да чуе техните желания.
Светлините на коледното дърво на градския площад светнаха след колективно броене, а празнични илюминации оповестиха заветния момент и поставиха началото на богата серия от атрактивни събития в Коледно-новогодишния календар на Община Перник.
По традиция всички присъстващи гости на празника опитаха от вкусната баница с късмети, а танцови състави разтърсиха центъра на града.

Сподели
Предишна статияБлаготворителна изложба „От моите ръце“ събира средства за лечението на Ради от Ноевци
Следваща статияНад 60 талантливи деца получиха медали и грамоти от кмета на Перник