Начало България Кубрат Пулев с контузия! Мачът на годината под въпрос

Кубрат Пулев с контузия! Мачът на годината под въпрос

41

Кубрат Пулев е с тежка контузия, а мачът му с Антъни Джошуа остава под въпрос, стана ясно днес. Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Това състояние отнема месец за възстановяване.

Пулев е усетил болки още в петък, а в понеделник състоянието му се е потвърдило по време на спаринга с Филип Хъргович.

Българският боксьор е получил травмата при спаринг по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е пазена в тайна. От тогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени. Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински изследвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака за толкова кратко време.

В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щабът на съперника и трите организации, чиито пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата – през ноември или декември.

Сподели
Предишна статияНинова: При защитата на националната сигурност първо да обърнем внимание на хората
Следваща статияКаракачанов с анализ за това има ли опасност от война