Начало Перник Левски, ЦСКА и Славия гости на Миньор за турнир Борис Гюдеров

Левски, ЦСКА и Славия гости на Миньор за турнир Борис Гюдеров

89

Деветнадесетият волейболен турнир за купа „Борис Гюдеров“ ще се състои на 9 и 10 октомври в Перник. Надпреварата е в памет на изтъкнатия български национал и едно от най-големите имена в родния волейбол от миналото Борис Гюдеров и традиционно се провежда в едноименната зала в града.

В тазгодишното издание на турнира ще участват четири тима, като гости на Миньор ще бъдат столичните Левски София, ЦСКА и Славия, които са участници в Суперлигата на България.

Надпреварата се провежда по схемата на директната елиминация, като четирите участника са разделени предварително в две двойки, които играят помежду си през първия ден. Победителите спорят за титлата, победените за трето място на следващия ден. На 9 октомври следобед ще се изправят един срещу друг Левски и ЦСКА. Отпадналият от Суперлигата Миньор събира сили да се представи достойно срещу Славия веднага след официалното откриване на състезанието.

Турнирът „Борис Гюдеров“ е традиционен и се провежда винаги в навечерието на първенството и на празника на Перник – 19 октомври. Състезанието е вписано и в календара на волейболната федерация

източник:http://bgvolleyball.com

Избори 2021
Decorr