Лед скова Перник, улици и тротоари станаха пързалки, автобус се преобърна

    2784

    Община Перник осъмна кошмарно. Придвижването на коли и пешеходци по улиците и тротоарите са превърна в истински ад. Улиците са сериозно обледени и шофьорите трябва да карат изключително внимателно.

    Автобус от градския транспорт се е преобърнал рано тази суртин по пътя към пернишкия квартал Калкас. Изключително трудно е придвижването с градския транспорт, а перничанка е закарана в болницата след падане и е със счупен крак, сигнализираха читатели на Pernik24.

    Само преди дни кметът Станислав Владимиров увери перничани в готовността на общината зимни условия, като дори увери своите съграждани, че е въведено денонощно дежурство, за да може поддържането да започне  с падането на първия сняг, като за зимното поддържане на пътната мрежа в община Перник са осигурени 460 тона сол и  900 тона пясък.  Сформирани са и  щабове по безопасност на движението, съобщи тогава той. Първата по-сериозна зимна ситуация обаче показа как стоят нещата на практика. А все още Перник дори не осъмвал в бяла покривка…

    Призоваваме кмета на Перник да спре обиколките по студиа и институции и да започне реално да изпълнява своите задължения. Има по-приоритетни дейности от вече едноседмичното украсяване на града по случай Коледно-Новогодишните празници. На първо място еживотът и безопасността на перничани!