Начало Политика Любознателна третокласничка разгледа тайните места в библиотеката

Любознателна третокласничка разгледа тайните места в библиотеката

14
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Третокласничката Белослава Пенчева, която преди дни бе отличена с читателската награда на Регионална библиотека „Св. Минков”, беше на гости на библиотекарите. Тя прие тяхната покана да разгледа всички отдели на библиотеката и местата, до които читателите нямат достъп, а именно книгохранилищата.
Малката Бела проявява изключителен интерес към работата на библиотекаря и затова може да бъде видяна да помага доброволно в Детския отдел на библиотеката с попълването на читателските картони на нови читатели.
Нейната обиколка започна от Заемната за възрастни, където научи как библиотекарите разчитат сигнатурата на книгите и знаят точното място на всяка една книга. Най- любопитно за нея бе книгохранилището, което прилича на лабиринт. Малкото момиче не се уплаши от старите дървени стълби на книгохранилището на Читалнята, където се съхраняват всички периодични издания и по-редки книги. Сред откритите „находки” беше „Работнически вестник” от 1902г. Бела видя и най- малката книга, която притежава библиотеката. Освен Детския отдел, другото познато място на третокласничката е отдел „Изкуство”, откъдето тя често взима нотни издания, тъй като ходи на уроци по цигулка.
Втора покана към нея дойде от библиотекарите в отдел Комплектуване, обработка и каталози. Те предложиха на Бела да се включи в инвентирането на новите книги, които библиотеката очаква по Програмата за обновяване фонда на обществените библиотеки.

Сподели
Предишна статияВ Перник премина литийно шествие
Следваща статия110 награди раздаде пернишката полиция на служители за професионални заслуги