Начало Перник Култура Маратон на четенето през месец април

Маратон на четенето през месец април

250

За тринадесета поредна година пернишката Регионална библиотека „ Светослав Минков” се включва в националната кампания Маратон на четенето в периода от 2 до 23 април. Инициативата се организира от Българска библиотечно- информационна асоциация и е в партньорство с Асоциация „Българска книга“. Проявата е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Пернишката библиотека се включва в 13-тия Маратон на четенето с  четири събития през месец април. На 2-ри април  библиотекари ще бъдат  на гости на деца от ДГ „Калина Малина” в кв. Проучване по повод международния ден на детската книга. Те заедно с децата ще направят творческа работилница за декориране на книгоразделители, наречена”Книжки, който днес чете, голям и умен ще расте”.

На следващия ден- 3-ти април  второкласници от СУ „Д-р П. Берон” ще гостуват в Детския отдел и отдел „Краезнание”, където ще се запознаят  с библиотеката и родния край.

Двама детски писатели ще гостуват в библиотеката и ще се срещнат с малки читатели от  ОУ „Св. Иван Рилски”. На 11-ти април ще бъде срещата със Славчо Чанев, който ще представи своите детски книжки „Да обичаш принцеса” и „Здравей, аз съм Перник”, а на 17-ти април гостува  детската писателка Зорница Иванова, която ще представи своята книжка „Мая и концертът на талантите”.