Начало Политика Мащабна полицейска операция на територията на Перник 

Мащабна полицейска операция на територията на Перник 

63

На територията на ОДМВР – Перник се провежда мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността и такива, свързани с политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм. В акцията участват служители на секторите криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти  от  НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция „Митници. 
До момента са образувани две досъдебни производства. В търговски обект в Перник е установена незаконна лихварска дейност. Оттам са иззети списъци, парични средства и дебитна карта. Провеждат се процесуално- следствени действия и на други адреси, свързани с този обект. В друг търговски обект в града  е намерена тетрадка със списъци. Изяснява се дали на длъжниците е предлагано условието за опрощаване на дългове срещу гласуване за  определена партия на предстоящите избори.
До момента са проверени над 130 МПС,  237 водачи и пътници, извършени са инспекции на 35 питейни и увеселителни заведения. 
Съставени са 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и петима души от криминалния контингент.
В складово помещение са открити около 800 литра дизелово гориво, което вече е иззето. Претърсват се и други прилежащи сгради, където е възможно да бъде открито още гориво. 

Сподели
Предишна статияПерничани поднесоха цветя на паметника на Кракра в Деня на независимостта
Следваща статияЦентровете за обслужване на клиенти на „Топлофикация – Перник“ са с удължено работно време