Начало Перник Общество МВР и кметовете в област Перник с обща позиция по повод протестите

МВР и кметовете в област Перник с обща позиция по повод протестите

151

ОБЕДИНЕНА ПОЗИЦИЯ

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,

Заявяваме категоричната позиция на държавата, на местните власти, на ОДМВР Перник и службите за сигурност по повод демонстрациите и протестите, протичащи на територията на областта.

Противопоставяме се на грубите опити за спекулации по важните национални теми и натрупването на обществено напрежение в последните няколко дни.

Всеки има право на глас и свободна позиция, уредени в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Тяхното изразяване не трябва да става с действия, накърняващи правата на останалите граждани, чрез затварянето на важни пътни артерии, възпрепятстване на свободното придвижване на хора, на автомобилите на реда и тези на спешната помощ.

Смятаме, че всекидневно пътуващите стотици перничани до работните и учебните им места в столицата, не бива да бъдат потърпевши от събития, организирани от хора, провокиращи, погазващи законността и с поведението си водещи до дестабилизация на страната ни.

Призоваваме жителите на областта да спазват закона и неговите разпоредби, да не нарушават обществения ред и да уважават правилата на гражданския мир.

В обединена позиция институциите на правовия и вътрешен ред в област Перник, заявяваме че в рамките на закона няма да толерираме проявите на дискриминация, насилие и ограничаване правата на гражданите.

Областен управител
Кмет на Община Перник
Кмет на Община Радомир
Кмет на Община Брезник
Кмет на Община Земен
Кмет на Община Трън
Кмет на Община Ковачевци
ОДМВР
ТД ДАН