Начало Перник Общество Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети Перник

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети Перник

39

На Велики четвъртък в Перник беше на работна визита министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Заедно с кмета Вяра Церовска посетиха Центъръра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания. Министър Петков се запозна със социалните услуги и проектите, които се реализират на територията на Общината.
„През тази година са очертани насоките за създаване на мрежа от услуги, които отговарят на нуждите и потребностите на населението. Те ще се реализират на територията на община Перник чрез осигуряване на финансиране по ОП „Региони в растеж“ , ОП „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане“, коментира в личния си профил във фейбук градоначалникът.
Проектът „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник“ включва дейности по изграждане на три социални услуги за пълнолетни лица с увреждания: Център за грижа за лица с психични разстройства; Център за грижа за лица с различни форми на деменция и Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване.
„Започва изграждането и на социални жилища в кв. „Тева“ с капацитет 100 души.
Община Перник продължава да гарантира устойчивост за осигуряването на топъл обяд за рискови групи , предоставяне на услугата „Приемна грижа“, услуги за ранно детско развитие и предоставяне на услугите в домашна среда „Личен асистент“, „Домашен помощник“ и „Социален асистент“.
В края на визитата си министър Петков присъства и на традиционния и пъстър конкурс „Писано яйце“ пред Двореца на културата, в който участваха ученици от пернишките училища“, написа още кметът Вяра Церовска.

Избори 2021
Избори 2021