Начало Политика Миньори и енергетици блокират София днес

Миньори и енергетици блокират София днес

44

„Ние сме гръбнакът на българската икономика и гарантът на енергийната независимост на страната“, заявиха работещите в „Мини Марица-Изток“ преди да се качат на автобусите и да отпътуват от Стара Загора към София, за да протестират. Митинг-шествието им ще се проведе на обяд, тръгвайки от храм-паметника Александър Невски до Министерски съвет.

Работещите в „Мини Марица-Изток“ настояват да бъде гарантирана работата на централите от комплекса на въглища минимум до 2040 г. „Ако някой натисне копчето, рискува да остави на студено и тъмно милиони български граждани“, казаха още работещите в комплекса. Хората казаха още, че са готови на крайности – „готови сме да легнем на релсите между ТЕЦ-а и мините, за да стане ясно, че без комплекса не може“.

Шествието ще започне в 11:30 часа от пл. „Свети Александър Невски“ и ще продължи по ул. „Оборище” – ул. „Георги С. Раковски” – бул. „Цар Освободител” – бул. „Княз Александър Дондуков” до Министерския съвет, където от 12:30 ч. ще се проведе протестен митинг. /БГНЕС

Сподели
Предишна статияПрез последното денонощие у нас са регистрирани нови 3469 заразени с коронавирус
Следваща статияКирил Ананиев ГЕРБ-СДС: Листата е от професионалисти в различни области