Начало Перник Общество Мишките напускат потъващия кораб първи!

Мишките напускат потъващия кораб първи!

1679

Следизборното време винаги е цветно. Един кмет заменя друг, старият екип дава място на новия, институциите сменят своя цвят. И това е в реда на нещата.  Хората минават, но институциите остават. Но понякога остават  хората, а достойнството вече го няма.  Общината има нужда от хора експерти в различни области и е нормално управляващата партия да използва капацитета и потенциала на своите членове. Разбира се, работата ти като експерт не отменя правото ти да имаш политически симпатии и убеждения, и когато едно управление не удовлетворява твоите очаквания и разбирания, е редно да се оттеглиш с достойнство.  И това трябва да се случи веднага, без значение дали партията, на която си член, управлява или е в опозиция.

Има периоди, които са проверка за достойнството и честта на човека. Именно такъв период е падането на политическа партия от власт. Тогава всеки показва своя морал. Очевидно за някои хора това са празни понятия.

Финансовият контрольор Виолета Миленова  и Даниела Мицева началник отдел „Инвестиции, екология и озеленяване“ в Община Перник напуснаха партията, която оцени техните знания, опит и умения като експерти. Това е техен демократичен избор и право.  Каква обаче би могла да бъде причината!? Дали случайно се съмняват в собствената си експертиза и ги е страх, че за новата власт партийната окраска е от значение!? Или може би случайно, един ден след като ГЕРБ загубиха изборите осъзнаха, че не споделят  идеологията им!? Възможно е и случайно, след като социалистите взеха властта, те да са се почувствали социалистки с партизански плам в очите.

Имаше една песен от близкото минало „Партии любими мои, аз ще бъда с таз, която е на власт!“.

Избори 2021
Decorr