Начало Спорт Младите „миньорци“ с успех в международен турнир

Младите „миньорци“ с успех в международен турнир

39
С голяма торта кметът Вяра Церовска зарадва младите спортисти от детско-юношеската школа на футболен клуб “Миньор”, завърнали се от турнир в Италия. Тя присъства на първата тренировка след успешното представяне на нашите момчета, които завоюваха 3-то място във възрастова група 12-13 години в спортната битка Gallini World Cup. На стадиона в кв. „Димова махала“ бяха и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов, които също приветстваха младите надежди на „Миньор“.
„Гордеем се с вас, мили деца, вие наистина сте едни истински спортсмени. Браво! Поздравявам ви за постиженията, бъдете здрави и все така упорити, отговорни и сериозни. С вашия труд и вашия треньор вие правите градът ни известен, където много перничани искат да го видят на върха в спорта. Догодина футболът ни отбелязва 100 години и това е едни прекрасен празник за нашия тим”, сподели кметът Вяра Церовска пред младите спортисти.
Зам.-кметът Захариев пък заяви, че ръководството, школата и треньорите имат ясни цели.
„Именно затова миналата година школата се прибра под шапката на клуба, за да може да бъде администрирано и тези млади футболисти да са под наблюдение, а целта и плана са все повече от тези деца да извървяват пътя към успеха и да имаме един силен гръбнак”, коментира  Захариев.
Турнирът в Италия се провежда в Порденоне в продължение на 20 години. Възпитаниците на Георги Рошилков са излязли на терена срещу отбори от Италия и Дания.
По време на посещението си кметският екип видя и ремонтираното помещение в сградата на стадиона. Те го нарекоха стаята на славата, защото там бяха наредени всички спечелени купи от младите футболисти.