Начало Перник Общество Над 60 талантливи деца получиха медали и грамоти от кмета на Перник

Над 60 талантливи деца получиха медали и грамоти от кмета на Перник

74

Над 60 ученици в Перник бяха удостоени с медали и грамоти за отличното си представяне в престижното математическо състезание „Михаил Сотиров“. Призовете на победителите бяха връчени от кмета д-р Вяра Церовска и зам.-министъра на образованието Таня Михайлова. На събитието присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева и началникът на РУО Ваня Коконова.
Математическо състезание, чийто домакин за шеста поредна година е ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник, става с национален статут, апредложението беше лично връчено на зам.-министъра. На специална церемония в учебното заведение, където младите математици бяха приветствани за постигнатите резултати, бяха изпълнени красиви музикални произведения.
„Изпитвам лично удовлетворение, че името на нашия известен математик Михаил Сотиров събира тези отлични, прекрасни и умни деца на Перник, в името на една много сложна наука – математиката . Поздравявам ви и наистина желая това състезание да стане национално и нашите деца да покажат колко са умни, готови и силни да се състезават със своите връстници от цялата страна и да покажат , че са най-добрите“, сподели кметът Вяра Церовска.
На тържествената церемония своите вълнения не скри и съпругата на прочутия математик Михаил Сотиров – Гюрга Китанова.

Избори 2021
Избори 2021