Начало Политика Над 8 милиона лева отпусна Правителството за област Перник

Над 8 милиона лева отпусна Правителството за област Перник

102

Правителството отпусна 8 711 000 лева с ДДС допълнителни средства за общините Перник, Брезник, Радомир и Трън в област Перник.
Средствата бяха осигурени на днешното правителствено заседание, на което официално присъстваха областният управител инж. Емил Костадинов и кметовете на населените места.
„Благодаря на премиера Бойко Борисов и на Министерския съвет, че и в това постановление бяха включени общини от Пернишка област, които получават финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Само преди седмица бяха отпуснати 1,56 млн. лв. за реконструкция на спортната зала в Радомир“, сподели областният управител.
Той посочи, че с подкрепата на кабинета се дава възможност за подобряване на средата и условията за живот в редица населени места.
„Още веднъж премиерът показа, че когато се работи с грижа за хората резултатите не закъсняват. За него няма малки и големи, сини и червени общини“, каза още инж. Костадинов.

➡️ 2 300 000 лв. е сумата осигурена за ремонт на отклонението за Индустриалната зона в Община Перник!
➡️75 000 лева са отпуснатите средствата, които ще се изразходват за строежа на Православния храм „Сретение Господне“ в пернишкия квартал „Тева“.
➡️ 246 000 лв е сумата, която ще получи община Брезник за обзавеждане на залата на местното читалище.
➡️ 2 200 000 лв ще бъдат преведени на община Трън за довеждащ водопровод. И още 1 790 000 за ремонт и изграждане на подпорни стени на моста в кв. „Мурговица“.
➡️2 100 000 лв ще бъдат представени на община Радомир за реализиране на проект за реконструиране на вътрешната водопроводна мрежа.

Сподели
Предишна статияВижте къде няма да има вода на 18 февруари в община Перник
Следваща статияПарламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху разпоредби от Закона за устройство на територията