Начало Отдих Любопитно Най-глупавите престъпници в историята

Най-глупавите престъпници в историята

578

В света на престъпленията е пълно се изтънчени и много интелигентни хора. Някои кражби и измами будят възхищения поради гениалността си. В следващите редове обаче ще ви представим 10 от най-глупавите престъпници, хващани някога поради своите си безумни постъпки и решения. Нека да се посмеем заедно над глупостта, която „ходи по хората“.

10. Глух крадец не чува алармата

не чува алармата

През август 1995 година, Клаус Шмит се опитва да обере банка в Берлин (Германия). Обирджията нахлува в учреждението с пистолет и заплашва касиерката да му напълни торбата с банкноти. Класически обир, докато един от служителите не забелязал, че Шмит действа доста странно. Когато чантата се напълнила с пари, касиерката попитала крадеца дали иска още една торба, а той отговорил: „Точно така, оръжието е истинско!“. Тогава служителите се усетили, че Шмит е глух и натиснали алармата. Звукът бил толкова силен, че хората едва устискали да не си затиснат ушите. Полицаите дошли навреме и хванали глухият крадец, който нямал и идея, че алармата е включена.

9. Безплатна бира „хваща“ 19 престъпника

безплатна бира

Интересен трик приложили английски полицаи през 2011 година. Униформените изпратили писма до жилищните адреси на 25 престъпника, избягали от арест. Писмата всъщност били фалшиви известия за спечелването на 10 безплатни бири. 19 от престъпниците се обадили на посочения телефон и отишли на уречено място да си вземат биричките. За тяхно съжаление вместо студена бира на мястото ги чакали дегизирани полицаи.

8. Да оставиш телефонния си номер

телефонния си номер

Колкото повече напредваме в класацията ни, толкова по-тъпи стават участниците ни в нея. През 2008 година, младеж от Чикаго на име Рубен Зарат решава да обере бакалия. Влязъл въоръжен и заплашил касиерката да му предаде парите. Проблемът бил, че повечето приходи били в касата, а само управителят на магазина можел да я отваря, но в момента го нямало. Рубен не можел да чака и казал забележете: „ще се върна по-късно, ето ви номера ми да ми звъннете, когато управителят ви се върне.“ След като глупавият обирджия си тръгнал, касиерката веднага звъннала на полицията, те пристигнали и направили засада на Зарат. Касиерката се обадила, престъпникът дошъл и лесно бил заловен от органите на реда.

7. Акт за раждане и писмо от мама

личната си карта

Предишния престъпник, чиято простотия описахме, нарушава основното правило на всеки обирджия – никога не оставяйте следи. Следващият ни избраник е още по-глуповат в постъпките си. 26 годишният крадец от Бостън Закари Тентъни решава да обере поредната си жертва. Когато обаче отмъква чантата на 52 годишна жена в метрото, Закари изпуска портфейла си с личната карта и писмо от майка му към него. Сами се сещате, че впоследствие не било трудно на полицията да го намери и залови.

6. Да избягаш с магаре

магаре за бягство

Един добър обир включва и добре планирано бягство след прибирането на парите. Повечето крадци избират бързи коли, някои колела, но малцина биха избрали магаре, както са направили банда крадци от Колумбия. Престъпниците първоначално открадват 10 годишно магаре от собственика му, а впоследствие обрали и магазин. Натоварили магарето с откраднатите стоки и пари от магазина, но то явно нямало престъпна душа. Освен, че се запънало здраво, магарето така врещяло, че скоро дошла полицията, дори неизвестена за обира. Престъпниците се опитали да се спасят, но били заловени до един.

5. Предупреждение  по телефона

предупреждава по телефона

През 2010 година Албърт Бейли и негов неизвестен съдружник решават да оберат банка. Тъй като били нови в тази дейност, решили че трябва да си съкратят усложненията. Поради тази причина те се обадили предварително на банката и им казали, че идват да я оберат и да сложат парите в чанти за да не се бавят при кражбата. Да, може да ви звучи налудничаво, но това е реален случай. След телефонния разговор Бейли дал бележка от свое име на съдружника си, за да се представи в банката (защото явно са си мислели, че и други като тях може да дойдат ?!), докато самия Бейли чака в колата. От банката се обадили на полицията и разбира се – глупавите крадци били хванати лесно и без произшествия.

4. Проблем с ръчните скорости

не може да кара кола със скорости

Действието на следващата ни история се развива в Омаха, Небраска (САЩ). Мелиса Питърс отива да закара 17 годишния си син на тренировка в ранната, слънчева сутрин. Преди да се качи в колата си обаче тя и сина й биват заплашени с пистолет от 17 годишен автоджамбазин. В случая за крадецът имало един голям проблем – колата била с ръчни скорости, а той не умеел да борави с тях. Докато усилено се опитвал да потегли, Мелиса се отдалечила и обадила на полицията. Автокрадецът бил толкова ядосан, че не може да тръгне и дори не забелязал идващите полицаи. Досещате се какво се случили после, а младежът бил осъден на 4 години затвор.

3. Обирджия атакува къща пълна с полицаи

къща, пълна с ченгета

За да бъде успешен един обир най-добре би било къщата, която ще се атакува да бъде празна. Ако не е празна, поне собствениците й да спят. Явно обаче тези факти са убегнали на Дарън Кимптън, който решава да обере голяма къща в престижен квартал. Кимптън се промъкнал през задния вход, разбил вратата, нахълтал и … къщата била пълна с полиция, защото била обрана няколко часа по-рано и собственикът й вече бил извикал ченгетата. След кратка борба обирджията бива заловен и осъден по бързата процедура.

2. Да си дадеш оръжието неволно

дава пистолета си

Обирането на банка е доста стресиращо начинание, затова грешките са доста вероятни. Крадец-новобранец решава да обере банка в Лондон. Куражлията нахълтва с пистолет, празна чанта и нарежда на касиера да му напълни торбата със 700 хиляди паунда. До тук добре за нашия главен герой. След като служителят напълва торбата и я предава на обирджията. Чантата обаче е доста обемиста и не може да се поеме с една ръка, при което крадецът подава пистолета си на касиера, за да може да вземе чантата. Следва миг на объркване от двамата. В случая касиера се оказва със здрави нерви и след като е обирджията е обезоръжен самоволно, той се обажда на полицията, а други двама служители на банката го повалят на земята.

1. Най-лошата дегизировка в света

най-лошата дегизировка

Ако решите да се дегизирате, тогава трябва да го направите така, че да се сливате с тълпата и да не привличате излишно внимание. 48 годишният американец Денис Хокингс едва ли се е съобразил с този прост факт. Денис решил да обере банка, но за да не разкрие самоличността си, той се дегизирал като …. русокоса жена, с чифт изкуствени гърди и панталони, подобни на тези, които носят клоуните. Какво повече може да кажем … вижте снимката му и сами преценете колко глупав трябва да си за да се опиташ да обереш банка с такава дегизировка.

Сподели
Предишна статияНевероятно интересни факти за Facebook
Следваща статияПолезни съвети за сваляне на килограмите