Начало Отдих Любопитно Най-големите породи кучета в света

Най-големите породи кучета в света

6896

Кучетата са сред най-популярните домашни любимци. В света има стотици породи най-различни четириноги приятели, но в следващите редове ще ви представим 10 от най-големите породи кучета, които биха стреснали и най-големите смелчаци.

10. Кавказка овчарка

kavkazka-ov4arka

Първата порода в нашата класация е кавказката овчарка. Доста разпространена и в България. Височината на тези кучета достига до 70 см, като на килограми достигат до 100 кг!  Създадена в кавказките планини за да брани от тамошните хищници. Средно интелигентни кучета, с голяма лоялност към собствениците си.

9. Кувас

kuvas

Породата произлиза от Тибет, но днес се свързва с Унгария. Възрастните мъжки достигат до 76 см височина и тегло от 68 кг. Връзката им с Унгария е използването на породата от кралската фамилия дълги години.

8. Английски дог

дог

Островитянската порода не се слави с висок ръст, но е най-тежката сред кучетата. Цели 127 кг е рекордното тегло на тази порода, мъжки на име Херкулес. Средно обаче възрастните тежат около 110-112 кг. Не са агресивни по природа и са доста гальовни.

7. Ирландски вълкодав

ирландски-вълкодав

Един от най-дългите представители в нашата класация за Топ 10 най-големите породи кучета. Този красавец от Ирландия не е много едър като килограми или височина, но за сметка на това е доста издължен и изправен на задните си крака минава 2 метра !

6. Санбернар

санбернар

Много известна порода по целия свят. Получил признанието за един от най-смелите и умни кучета, Санбернарът впечатлява и с размерите си: височина до 90 см и тегло до 120 кг. Кучето е национална порода на Швейцария.

5. Нюфаундленд

newflaundlend

Първоначално породата е отглеждана от рибари в Канада. Възрастните мъжки могат да достигнат 70 см височина и 80 кг тегло. Известни са като отлични спасители във водоеми и с черната си, гъста козина.

4. Леонбергер

leonberger

Немска порода, известна с черната си „маска“. Доста високи кучета са Леонбергерите, достигайки до 81 см, докато теглото им е сравнително леко за височината – 68 кг при възрастните екземпляри.

3. Френски мастиф

frenski mastif

Една от най-старите породи в Европа. Подобно на английския си събрат, Френският мастиф е доста едър , достигайки до 70 кг тегло и 70 см височина. Известни са с огромните си глави, най-големите в семейството на кучетата.

2. Анатолийска овчарка

анатолийска-овчарка

Едно от най-силните кучета в класацията ни. Използвана за лов на мечки, вълци и пазене на овчи стада. Мъжките стигат височина до 72 см и тегло до 70 кг. Не се приспособяват много добре към затворени пространства и много трудно се дресират за домашна обстановка.

1. Немски дог

nemski-dog

Още една огромна и много известна порода, оглавяваща класацията ни за 10 от най-големите кучета в света. Славата му се носи из целия свят, като всички знаем и най-известния Немски дог – Скуби Ду. Ръстът на това чудовище достига до 1 метър височина и до 100 кг.