Начало Отдих Любопитно Най-известните кучета в историята

Най-известните кучета в историята

1397

Кучетата векове наред са част от човешкия живот. Най-различни породи следват хората и ни помагат да живеем по-добре, да бъдем грижовни и да се забавляваме с тях. В следващите редове ще ви представим една интересна класация относно най-известните кучета в историята ни.

10. Балто

Тази сибирска хрътка спасява живота на много хора през далечната 1924 година. Кучето пренася ценно лекарство против дифтерит на цели 1000 км в Аляска. Така то спасява живота на над 16 заболели тежко човека и остава завинаги в историята на градчето Ноум.

9. Фидо

От латински името на това куче означава „верен“ и определено е избрано много правилно. През 1939 година кучето е ранено, но намерено от италианеца Карло Сориани. Той го прибира, грижи се за него и става негов стопанин. 2 години поред Фидо изпраща до автобусната спирка своя стопанин, докато един ден Сориана повече не се връща. Италианецът е убит от бомбардировка по времето на Втората световна войа. Въпреки това, верния Фидо го чака ден на спирката, в продължение на 14 години, докато не умира от старост на същата тази спира. Изумително, нали ?

8. Смоки

Смоки е бил йоркширски териер, намерен от американски войник в Нова Гвинея през 1944 година. Кучето толкова се привързва към войникът, че го следва навсякъде, дори на бойното поле. За щастие и кучето и собственикът му оцеляват, а териерът предупреждава неколкократно войниците за приближаващи вражески нападения.

7. Боби

Много хора казват, че кучетата могат винаги да намерят пътя си към дома. Боби определено го доказва, изминавайки близо 4200 км обратно към своя дом! През 1923 година американско семейство отива на почивка в Индиана, но нещо се обърква и те изгубват Боби. След седмица на търсене, семейството се примирява и се прибира в Орегон, който е на 4200 км от Индиана. Представете си изненадата и радостта им, когато Боби се връща у дома след 6 месеца в пътуване обратно към дома си.

6. Тото

Пренасяме се в света на киното и по-специално класиката „Магьосникът от Оз“. Сред многобройните персонажи имаше и едно невероятно сладко куче на име Тото. Породата му е Кеърнтериер, а заради неговото участие във филма, американците кръщават масово малките си кученца Тото вече 70 години.