Начало Отдих Любопитно Най-красивите жени политици в света

Най-красивите жени политици в света

276

Политиката винаги е гореща тема, но знаете ли кой са най-красивите жени политици ? В следващите редове ще ви представим именно такава класация, в която ще се опитаме да съберем 10-те най-горещите дами в световната политика.

10. Белинда Стронак (Канада)

Белинда е бивш член на канадския парламент. Нейния престой там е в периода 2004-2008 година.  Първоначално започва кариерата си в лагера на консверваторите, след което преминава в този на либералите. Две години заема поста министър на човешките ресурси в кабинета на Пол Мартин.

9. Анна-Мария Галохан (Естония)

Бивш политик от Естония. През 2009 година се снима за Playboy. Черно в петно в кариерата й остава обвиненията, че е присвоила близо 60 000 евро, докато е била на служба в парламента.

8. Орли Леви (Израел)

Освен политик , Леви е бивш модел, а също така е била в израелските въздушни военни сили. Тя е била част от кабинета на Нетаняху.

7. Сетрида Геагеа (Ливан)

Сетрида е една от най-популярните жени в Ливан. Известна освен с красотата си, така и с дейното си участие в борбата срещу Сирия. Политическата й кариера все още е в действие и Геагеа продължава да се бори за по-добър живот в Ливан.

6. Алина Кабаева (Русия)

Едва ли има класация за хубави жени без присъствието на поне една рускиня. Алина Кабаева. Политическата й кариера взима връх, когато през 2007 година влиза в руския парламент, под крилото на партията „Обединена Русия“. Бивша гимнастичка, с огромни успехи – 2 олимпийски титли, 14 медала от световни първенства и над 20 от европейските турнири.

5. Джулия Бонк (Германия)

Най-младата жена политик в Германия, може би и в света. Избрана още на 18 години за член на немския парламент.

4. Анжела Герекоу (Гърция)

Архитект по образование, завършила в Рим (Италия). Анжела е била част от министерството на културата и туризма в Гърция. Определено заслужава мястото си в нашата престижна класация.

3. Лучиана Леон (Перу)

Перуанска жена политик, член на партията ARPA. Едва 14 годишна става ръководител на младежкото движение на партията. На 31 години вече става член и на парламента, като бива и най-младия такъв в цялата история на страната.

2. Иури Фуджикава (Япония)

33 годишната Фуджикава е член на консерваторската партия в страната на изгряващото слънце. Наричана твърде често от сънародниците си „твърде красива за да бъде политик“. Дъщеря на бивш посланник.

1. Мария Карфаня (Италия)

Наричана „най-красивия министър в света“ и има защо. Мария Карфаня е бивш модел и ТВ водеща.През 2004 става министър, като мнозина й приписват интимни отношения с тогавашния лидер на Италия – Силвио Берлускони.