Начало Отдих Здраве Най-полезните храни за децата

Най-полезните храни за децата

153

Полезни храни за здравето на децата, спомагат за тяхното правилно развитие. Много е важно храните от тази класация да се комбинират, защото прекомерния прием на каквото и да било не е полезен. Ето я и нашата класация“Топ 10 Най-полезни храни за здравето на децата“

10.Цвекло

Цвекло

Цвеклото е една от полезните храни за малчуганите. То регулира храносмилателният процес и спомага за изхвърлянето на вредни вещества от организма. Полезно е и за сърдечно-съдовата система и против анемии.За съжаление децата въобще не го обичат.

9.Пъпеш (диня)

Полезен, калии

Ето едно вкусно предложение. Част от децата не харесват пъпеш до определена възраст, но въпреки това той е изключително полезен. В него има калии и е укрепва сърдечната дейност. Съдържа и витамини и други полезни вещества. Спомага за правилното развитие на мускулите.

8.Месо ( телешко и говеждо)

Телешко месо

Месото е един от най-важните фактори за развитието на децата. То съдържа желязо, протеин.Спомага за развитието на мускулите и мозъка. Месото не трябва да се пропуска в детската диета. Важно е също така да не се прекалява с него. Хубаво е да има и почивни дни без месо.

7.Пъдпъдъчи яйца

Пъдпадъчи яйца

Съдържат белтък, необходим за всяка клетка в тялото. Спомага за изграждането на мускулите.Спомага и за изграждането на нервните влакна в тялото. Кокошите яйца също са подходящи, но с малко по нисък процент полезни вещества.

6.Мюсли

Мюсли, полезни за децата

Те съдържат изключително много минерали и други полезни вещества. Те са сложни въглехидрати и са страхотен източник на енергия. Много важно е да се следи тези храни да са истински, а не някаква имитация основана на захари.

5.Броколи

Броколи

Почти няма дете което да харесва броколи. На вкус не са супер приятни, но пък за това са много полезни. Съдържат голям набор от полезни вещества. Те са чудесна гарнитура към месното хранене.

4.Филе от сьомга

Сьомга

Богата е на омега 3 мастни киселини изключително полезна за мозъка и правилното му развитие. Подпомага доброто зрение и развитието на нервната система.

3.Овесена каша

Овесена каща

Под номер три в класацията „полезни храни за здравето на децата“ се нарежда овесената каша. Тя е изключително полезна и подпомага развитието на доста от важните групи в тялото. Източник е на енергия и много полезни вещества.

2.Млечни продукти

Млечни продукти

Под млечни продукти се разбира сирене, кисело мляко, кашкавал , но не и прясно мляко. Те  са изключителен източник на калции за костната система и зъбите. В развитието на детето, тази система е силно натоварена с растеж.

1.Плодове

Плодове

На първо място в класацията „полезни храни за здравето на децата“ се нареждат плодовете. Те са необходими почти на всяка възраст. В тях има множество витамини и други полезни вещества. Спомагат за здравето като цяло.