Начало Перник Общество Научна онференция в Перник събра водещи историци историци от Германия, Русия, Полша...

Научна онференция в Перник събра водещи историци историци от Германия, Русия, Полша и България

68

Община Перник е домакин на една от първите по рода си международни научни конференции на тема „ЗАЛЕЗЪТ НА РАННОСРЕДНОВЕКОВНОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО. ПЕРНИК ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ – ИСТОРИЯ, АРХЕОЛОГИЯ И КУЛТУРА“.
Форумът беше официално открит днес с приветствие от декана на Историческия факултет на най-старото висше учебно заведение у нас СУ „Св. Климент Охридски“ – Доц. д-р Тодор Попнеделев.

ЗАЛЕЗЪТ НА РАННОСРЕДНОВЕКОВНОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО. ПЕРНИК ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ – ИСТОРИЯ, АРХЕОЛОГИЯ И КУЛТУРА

Община Перник е домакин на една от първите международни научни конференции на тема „ЗАЛЕЗЪТ НА РАННОСРЕДНОВЕКОВНОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО. ПЕРНИК ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ – ИСТОРИЯ, АРХЕОЛОГИЯ И КУЛТУРА“. Форумът беше официално открит днес с приветствие от декана на Историческия факултет на най-старото висше учебно заведение у нас СУ „Св. Климент Охридски" – Доц. д-р Тодор Попнеделев. По време на тридневния форум водещи историци,археолози, историци, краеведи ще дискутират историята на хилядолетния град.Първият пленарен доклад, който беше представен в рамките на събитието, е на Д-р Георги Николов Николов, доцент в катедра История на България, Исторически факултет, СУ „Св. Климент Охридски" и е на тема „Кракра и неговата крепост в историята на византийската война от началото на IX век“. Първото заседание на конференцията ще продължи 18 ч. е предвидено посещение на Единствения по рода си подземен музей по минно дело в нас.

Publiée par Pernik 24 sur Jeudi 18 octobre 2018

По време на тридневния форум водещи историци,археолози, историци, краеведи ще дискутират историята на хилядолетния град.
Първият пленарен доклад, който беше представен в рамките на събитието, е на Д-р Георги Николов Николов, доцент в катедра История на България, Исторически факултет, СУ „Св. Климент Охридски“ и е на тема „Кракра и неговата крепост в историята на византийската война от началото на IX век“.
Първото заседание на конференцията ще продължи 18 ч. е предвидено посещение на Единствения по рода си подземен музей по минно дело в нас.

Сподели
Предишна статияСтартира най-мащабният проект на общината за „Интегриран градски транспорт на град Перник“ (ВИДЕО)
Следваща статияX-то ОУ „Алеко Константинов“ грабна купата на Кмета на Кметство „Изток“