Начало Перник Националният състезател по лека атлетика Милка Михайлова ще бъде настанена в общинско...

Националният състезател по лека атлетика Милка Михайлова ще бъде настанена в общинско жилище

112

Националният състезател по лека атлетика Милка Михайлова ще бъде настанена в общинско жилище, това гласува днес на редовното си заседание Общинският съвет в Перник. С решението на местния законодателен орган, след внесена докладна от зам.-кмета Владислав Караилиев, се дава съгласие именитата лекоатлетка да бъде настанена под наем в общинско жилище, а кмета да осъществи всички последващи действия относно настаняването й.
Понастоящем Милка Михайлова е национален състезател. Нейната кариера започва от 1982 г. като още на 15-годишна възраст постига национален рекорд за девойки младша възраст на 800 м. гладко бягане. В хода на състезателната й кариера тя постига редица национални рекорди на средни и дълги разстояния , някои от които не са подобрени до днес. Част от националния й принос са нейните призови класирания на балкански кросове , балкански игри, европейски първенства и международни турнири. Едни от най-добрите си класирания постига в престижните маратони в Истанбул , Флоренция, Прага, Рим, Белград и Лондон. Понастоящем тя продължава спортно-състезателната си кариера като се изявява като треньор на млади пернишки таланти. От 2017 година Милка Михайлова организира общински турнир по лека атлетика за ученици в Перник.
В рамките на заседанието беше утвърден и общинския план за противодействие на тероризма и рамкова програма за превенция на наркотични зависимости 2018-2020 г. Общинските съветници приеха и програмата за развитие на читалищната дейност в община Перник през 2018 година.