Начало Спорт Невероятни емоции на „Празника на баскетбола Перник ‘2017“

Невероятни емоции на „Празника на баскетбола Перник ‘2017“

78

С много емоции, детски глъч и спортен хъс премина 3-то издание на приятелския турнир от Празника на баскетбола Перник’2017. Спортната изява се организира от Община Перник и БК „Миньор – 2015“ по повод 19 октомври – Деня на Перник, а зала „Борис Гюдеров“ събра гости, любители и приятели на баскетбола. В първия мач от програмата, на полето излязоха най – малките момиченца 8 – 10 г. от двата пернишки клуба „Миньор“ и „Миньор – 2015“. Умело водени от своите треньори, бъдещите баскетболистки показаха много добро ниво на физическа и техническа подготовка, след което, стискайки билетчетата си, се заредиха около съдийската маса за тегленето на празничната томбола. 3-те тегления на томболата се очакваха с огромно нетърпение от всички деца в залата, тъй като организаторите бяха подготвили богат асортимент от награди, като топки, фланелки, специално изработени чаши, ключодържатели и химикали. Най – малкият печеливш в залата се оказа 4 годишния Алекс.
При момчетата – 14 год., в приятелската надпревара се включиха отборите на БК „Славия“, София, БК „Велбъжд“, Кюстендил и домакините от БК „Миньор – 2015“. Най-добре подготвени бяха гостите от столицата. Прекрасни купи и грамоти, вкусни торти и много лакомства получиха всички участници в Празника на баскетбола, които бяха връчени на малките спортисти от ЗМС Евладия Славчева, МС Данаил Гълъбов, председателя на БК „Миньор- 2015“ Ангел Симеонов и играещия треньор на мъжкия отбор към клуба Николай Горанов. С благодарност към Община Перник за подкрепата, си пожелаха всички още много такива празници на спорта и празници за децата.
Прекрасен завършек на баскетболния ден в Перник донесе поредната победа на мъжкия отбор на БК „Миньор-2015“. Веднага след детския празник, жълто-черните посрешнаха отбора на БК „Политехника, София в мач от първенството на Аматьорската баскетболна лига – мъже, който спечелиха със 77:71. Спазена бе и традицията да завършим празника с обща снимка.

Избори 2021
Избори 2021