Начало Политика Нова производствена сграда и 60 работни места откриха в Перник

Нова производствена сграда и 60 работни места откриха в Перник

290

Кметът на Общината Вяра Церовска заедно с управителя на Треллеборг Сийлинг Солюшънс Александър Колев прерязаха лентата на новата производствена сграда на фирмата в Перник.

Компанията , която е част от глобалния концерн Trelleborg AB, е специализирана в производството на технически изделия и течен силикон. Новопостроеното разширение добавя над 1000 кв.м. производствена и складова площ към съществуващото предприятие. Към момента в него работят 150 човека, като през следващите месеци се предвижда да бъдат открити още 60 нови работни места.

„За мен е чест да бъда на откриването на новите мощности и възможности , които има Треллеборг в Перник. Смятам, че като Община бяхме верен и сериозен партньор на едно предприятие, в което дисциплината и отговорността са големи“, посочи кметът Вяра Церовска, и благодари на управителя Александър Колев, че фирмата винаги е участвала в обществения живот на града .
„Днес се финализира една сделка между Община Перник и фирма Треллеборг , с която възможностите й се разшириха с още 7 дка. За нас е привилегия, че толкова сериозна фирма с модерно производство разгръща тук своите възможности“, допълни кметът и пожела успех.
На събитието присъстваха още зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев, областният управител Ирена Соколова, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, както и Кристиан Бок, президент Глобални производствени дейности Еластомери на Trelleborg AB.
Трелеборг Сийлинг Солюшънс е световен лидер в областта на инженерните полимерни решения за уплътнение и защита при критични приложения в тежки условия. Разполага с около 120 производствени предприятия в 51 страни по света с над 24 000 служители.
Компанията в Перник е специализирана в производството на технически детайли от течен силикон.

Инвестицията е от ключово значение както за бъдещето развитие на компанията, така и за икономическото развитие на региона. В предприятието се произвеждат уплътняващи изделия, използвани в автомобилостроенето, медицинската и санитарна техника и оборудване, домакински електроуреди , грижа за бебетата и др.

Избори 2021
Decorr