Начало Перник Общество Нови 4 блока бяха санирани в Перник

Нови 4 блока бяха санирани в Перник

64

„Щастливи сме , че нашите жилища станаха толкова красиви. Изцяло се промениха и сега кварталът ни грее. Вече зимата ще бъде по-топла за нас, защото навсякъде има изолация, споделиха жителите на четири блока в кв. „Иван Пашов“ в Перник, които бяха санирани по Националната програма за енергийна ефективност и днес бяха официално открити . На тържеството , в навечерието на Деня на града, присъства кметът Вяра Церовска, зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят на Общината и секретарят на Общината Радослава Манова, представителите на фирмите изпълнители и граждани.
„Благодаря на фирмите, които направиха възможно завършването на тези блокове . Благодаря на хората, които се довериха, че това е възможно да се случи в Перник, за да бъде градът ни по- нов, по- различен и по-красив. Да имаме този резултат, който имаме днес“, сподели кметът Вяра Церовска и допълни, че се надява да бъда в полза на всички граждани.
„Догодина в този квартал ще изградим и нова детска площадка за малките перничани. Много неща се случиха и още много ще реализираме, знам, че заедно ще успеем да променим нашия Перник“, посочи още кметът.
В монета предстои финализирането на още пет блока в квартала, което изцяло ще го промени. За първи път се инвестира толкова голяма сума пари за подобряване на жилищната инфраструктура в кв. „Иван Пашов“.