Начало Политика Областният управител дари козунаци за Великден

Областният управител дари козунаци за Великден

160

На Велики четвъртък областният управител инж. Емил Костадинов дари козунаци на лекарите, пациентите и служителите в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“, Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.
„Великден носи в себе си посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата. Тази година, по лесно обясними причини, свързваме всички тях с лекарите и медицинските работници. С този малък жест на внимание и благодарност изказвам искреното си възхищение и респект към тях“, сподели инж. Костадинов.
Той изрази убеденост, че само заедно и с нужната дисциплина ще ограничим разпространението на КОВИД 19.
„Благодарим за жеста и дарението на областния управител. На този светъл празник призоваваме всички да си останат вкъщи, болестта е изключително коварна, с тежки последици и висока смъртност. Единственият начин да се преборим с коронавируса е социалната изолация. До този момент правителство и всички институции се справят много добре“, споделиха тримата директори.
Инициативата на областния управител има своята предистория.
Четири години като кмет на кметство „Изток“ Костадинов дарява козунаци и яйца на нуждаещи се хора от най- големия пернишки квартал.
Тази година традицията продължава с поклон пред смелостта, всеотдайността и търпението на медиците, както и с грижа за хората, които вместо у дома, ще прекарат Великден в болничните заведения.

Сподели
Предишна статияГенералът: За Великден на КПП-тата ще бъдат връщани абсолютно всички, които нямат основателна причина да пътуват
Следваща статияОбластният управител инж. Емил Костадинов поздрави жителите на Област Перник