Начало Перник Общество Областният управител Емил Костадинов инспектира текущото състояние на язовир и ВЕЦ „Студена“

Областният управител Емил Костадинов инспектира текущото състояние на язовир и ВЕЦ „Студена“

237

В първия ден от втъпването си в длъжност областният управител инж. Емил Костадинов инспектира текущото състояние на язовир и ВЕЦ „Студена“, помпената станция преди с. Боснек, каптаж „Врелото“, пречиствателната станция за питейни води в кв. Църква и Владайския канал. Заедно с главния инженер на ВиК Перник Бойко Кодуски, губернаторът на Перник обходи язовирната стена и зоните със спирателно-изпускателната техника и хидро-техническите съоръжения. Огледът бе с цел прецизиране и вземане на мерки за справянето с водната криза в условията на предстоящия зимен сезон.

„Запознах се на място с текущото състояние на яз. Студена и свързаните с него системи за изготвянето на цялостен план за отклоняване на допълнителни водни източници. Заедно със специалисти търсим алтернативи и работещи решения като очакванията са да открием такива в кратки срокове. Продължавам да съм ангажиран с актуалната тема за жителите на общината“, съобщи самият той в личната си страница във фейсбук.

Още в понеделник той ще се срещне с  новия управител на ВиК Перник след избирането му от Общото събрание на акционерите, с когото да установи първи контакти и да синхронизира действията си.