Начало Политика Областният управител изненада първолаци от Брезник, Земен и село Ноевци

Областният управител изненада първолаци от Брезник, Земен и село Ноевци

81

Специално изработени карти на България с българския трикольор подари на първокласниците в Брезник, Земен и село Ноевци областният управител инж. Емил Костадинов. Хубавата изненада е част от патриотичната инициатива „ Мила Родино“, която той започна в навечерието на 3-ти март. Този път тя е по повод Националния празник – Деня на независимостта.
„Тази година е особена. Но заедно, с толерантност и разбиране, можем да преодолеем трудностите и да продължим да общуваме, независимо от предизвикателствата на пандемията, която промени начина ни на мислене“, сподели инж. Костадинов.
Пред учениците той заяви, че всички трябва да помним историята и да се учим от нея. „Знамето на България е много повече от национален символ, който никога в историята ни не е бил пленяван. То олицетворява независимостта и суверенитета на българската държава, но в него е вшита и тайната на българския дух!“ , подчерта областният управител. Той пожела на децата да бъдат упорити в преследването на мечтите си и уверени в способностите си, а на учителите да са търпеливи, вдъхновени и все така да обичат професията си.
В знак на благодарност учениците и учителите също приветстваха областния управител за прекрасната инициатива. Те не скриха и емоциите си , че им предстои задачата да разположат правилно отделните части на пъзела.

Избори 2021
Decorr