Начало България Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада...

Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта, е заявил министър Ангелов

29

Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. Това е заявил министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, при посещението си, заедно с премиера Бойко Борисов, на Мулдавския манастир „Света Петка“, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.
Спадът на заболеваемостта от COVID-19 създава предпоставки за допълнително разхлабване на мерките, е изтъкнал министърът на здравеопазването. Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки, е заявил Ангелов. Според премиера Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.
Продължаваме реставрацията на Мулдавския манастир „Света Петка“, е заявил министър-председателят Борисов при посещението му в светата обител. Премиерът е поел ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса. „Всичко, което се направи, остава за хората“, е изтъкнал Борисов.
Министър-председателят е добавил още, че в момента се изгражда пътят до манастира, както и водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване на целия комплекс. Двата проекта са на стойност от близо 3 милиона лева.