Начало Перник Общество Община Перник започва запълване на дупките по всички централни улици в Перник...

Община Перник започва запълване на дупките по всички централни улици в Перник (ВИДЕО)

71

Община Перник започва запълване на дупките по всички централни улици в Перник, съобщи кметът Вяра Церовска.
„В момента се изготвя и един списък на улиците, които трябва да се направи подсушаване. Много бих желала да се отделят повече средства , с които да се подобри инфраструктурата на кварталите в Перник, но за съжаление финансовото състояние не позволява“, коментира кметът.
„При тези задължения, които има Общината и това, което ни е наложено всеки ден от плащанията ,които правим да отделяме по 20 % на НАП“, е много трудно посочи Церовска и уточни, че тези суми са натрупани за периода 2009-2014 година и са в размер на 3 500 000 лв.
Тя обясни , че облигационния заем в размер на 6 млн. лв, който иска да вземе Община Перник е за да се върнат част от задълженията. Като пример тя даде обаче Община Ямбол , която тегли 17 млн лева ,за да направи благоустройство и подобри уличната мрежа
„Въпреки това ще направим всичко възможно с наличните средства да направим, каквото е по силите ни. Започваме по улиците, където има най-активен обществен транспорт – „Софийско шосе,“ Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ , допълни кметът.