Начало Политика Община Перник отпуска средства на 11 двойки с репродуктивни проблеми

Община Перник отпуска средства на 11 двойки с репродуктивни проблеми

4

Община Перник отпуска средства на 11 двойки с репродуктивни проблеми, съобщиха от администрацията. Общата сума на предоставяната помощ е 21 950 лв., съгласно решение на Общинския съвет. Четири двойки ще получат по 3000 лв., още четири – по 2000 лв. и три – по 650 лв. Средствата са предназначени за изследвания и лечение.
В продължение на вече шест години община Перник изпълнява програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Финансовото подпомагане на лица с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на общината, започна през 2015 г., като първоначално бяха предвидени средства в размер на 7000 лв. Интересът е голям и предоставяната сума ежегодно нараства.
Кандидатстващите за финансово подпомагане на процедури „Ин витро“ трябва да са с постоянен, или настоящ адрес на територията на община Перник през последните три години. Необходимо е да нямат задължения към общината и държавата; да са с непрекъснати здравно-осигурителни права; да не са поставени под пълно запрещение и др.
Неодобрените за финансиране двойки остават вписани в общинската картотека и могат да кандидатстват отново.

Избори 2021
Decorr