Начало Политика Общинският съвет в Перник реши пътническият превоз да се възложи по Закона...

Общинският съвет в Перник реши пътническият превоз да се възложи по Закона за обществените поръчки

176

С 34 гласа „За“ Общинският съвет в Перник делегира права на кмета Вяра Церовска открие и финализира повторна процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Обществен превоз на пътници по автобусни линии по утвърдените Общинска, Областна и Републиканска транспортни схеми по обособени позиции“.
Местният парламент взе решение пътническият превоз да се възложи по Закона за обществените поръчки и да съгласува документацията на обществената поръчка.
„Основните мотиви да бъде избран вариантът „обществена поръчка“ са липсата на възлагане на обществения превоз в Перник в условията на конкурентен изпълнител през последните 11 години и проектът за „Интегриран градски транспорт“ по ОП „Региони в растеж“, аргументира се градоначалникът. Тя обясни още, че провеждането, финализирането и изпълнението на една процедура за възлагане на обществена поръчка ще даде възможност на общинската администрация да добие ясна представа за истинската ситуация на пазара на предлагането на предоставянето на транспортните услуги в конкурентна среда.

Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на pernik24.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на pernik24.com, посочване на източника и добавяне на линк към pernik24.com