Начало Перник Култура ОДК Перник отпразнува 65-годишен юбилей с красив спектакъл

ОДК Перник отпразнува 65-годишен юбилей с красив спектакъл

272

С приказен концерт-спектакъл възпитаниците на ОДК-Перник зарадваха перничани по случай „65 години извънучилищна дейност в Перник“. Талантливите деца на Перник изненадаха гостите с емоционално представление, което разтопи сърцата на кмета Вяра Церовска и народния представител д-р Александър Александров.
„Наистина се вълнувам, но повече се гордея с този дом, който прави всеки празник различен. Толкова много поколения са получили знания, умения и любов от учители, които се раздават до край. Пожелавам ви упоритост, търпение и нестихваща стремеж към покоряване на нови върхове. Вярвам, че още много години ще се наслаждавам на неповторими те ви спектакли“ , сподели в приветствието си към организаторите, участниците и гостите градоначалникът и подчерта, че с всяка своя изява на сцената възпитаниците на разпалват пламъка на все повече млади хора, които откриват красотата на нашите традиции. Вяра Церовска изрази благодарност към всички директори на ОДК за всичко, което са дали на града и допълни, че Перник се гордее с тях.
Кметът награди с плакет удосторната от Община Перник със званието почетен директор на ОДК Рахила Авиотова.
Гости на празника бяха още зам. – кметът на Община Перник Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, кметът на км. Изток „Емил Костадинов, общински съветници от ПП ГЕРБ.
През годините, в които съществува, ЦПЛР-Обединен детски комплекс се утвърди като място, на което малчуганите и подрастващите деца на Перник оползотворяват свободно си време. В различните извънкласни дейности и клубове те могат да развиват своите таланти, да създават добри приятелства и най-важното – да изградят навици за своето пълноценно развитие.

Избори 2021
Decorr