Начало Политика Омикрон се разпространява все повече

Омикрон се разпространява все повече

2

Правителството на САЩ препоръча на американците да избягват пътувания до десетина държави, сред които са Франция и Португалия – страни с едни от най-високите нива на ваксинация срещу ковид в Европа, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че коледните и новогодишните празници по света са застрашени от новия коронавирусен вариант Омикрон. Освен посочените страни предупреждението на Държавния департамент и здравните власти в САЩ се отнася за Кипър, Андора и Лихтенщайн в Европа, както и за Йордания и Танзания. Добавени са също Мали и Фиджи, съобщили вчера за първи случаи на Омикрон.

Аржентински медици са установили първи за страната носител на Омикрон – изцяло ваксиниран 38-годишен човек без симптоми, завърнал се на 30 ноември от Южна Африка, информираха властите.

Две седмици след като бе открит в Южна Африка, Омикрон е засечен в близо 40 страни, отбелязва АФП. До момента пандемията от КОВИД-19 е причинила смъртта на най-малко 5 253 726 човека по света, сочат изчисления на агенцията въз основа на официални данни към 11 ч. по Гринуич (13 ч. българско време) вчера.

Избори 2021
Decorr