Начало Перник Общество Откриват санираната детска градина „Изворче“ с официална церемония в Деня на града

Откриват санираната детска градина „Изворче“ с официална церемония в Деня на града

62

Откриват санираната детска градина „Изворче“ с официална церемония в Деня на града, 19 октомври. Събитието е с начален час 9.30. Обновяването на детското заведение бе реализирано от Община Перник по проект „Обследване на енергийна ефективност и прилагане на мерки за енергийна ефективност (основен ремонт и въвеждане на енергоспестяващи мерки) на ЦДГ № 8 „Изворче“ и ОДЗ № 1 „Миньорче“.

Събитието ще започне с тържествено вдигане на знамето на Република България. Голяма част от програмата специално е подготвена от най-малките възпитаници на „Изворче“, които ще изненадат с трепетно подготвени стихотворения и песни. На откриването на реновираната сграда ще присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска, която ще пререже лентата. Там ще бъдат представители на институции, изпълнителите на обекта, журналисти, родители. По стар български обичай , гостите ще прекрачат прага на детската градина с хляб и сол. А като израз на светло, изпълнено с живот и надежда бъдеще, ще е дръвчето, което кметът ще подари и засади в двора на градината.

На 19 октомври детската градина „Изворче“ ще посрещне своите възпинаци в светли и слънчеви стаи, а истинска изненада е пъстрият двор с няколко нови площадки за игра и кътове за отдих.

Основната цел на проекта бе да увеличи експлоатационната годност на сградата, както и да осигури подходяща рентабилна и енергоефективна образователна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развитие и подобряване конкурентоспособността на градския ареал на Община Перник.

Бюджетът на проекта е общо 1 699 927.23 лева, което е 100-процентова безвъзмездна финансова помощ.

Срокът за изпълнение на договора е 24 месеца.u

Избори 2021
Decorr